Események

Tanévek rendezvényei, eseményei

2017-18. tanév eseményei

Megérkeztek a könyvek

Megérkeztek a könyvtárba azok a könyvek, melyet a diákok kívánságai alapján rendeltünk meg, abból az összegből, amit a Bod Péter Könyvtárhasználati versenyen az előző tanévben elért országos 2. helyért kaptunk.

Lehet jönni kölcsönözni :)

Október: Az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja

Vidám könyvtári vetélkedő

2017. október 20. 14:00-16:00

A vetélkedőn 4 fős csapatokkal lehet indulni, melyre okt. 13-ig lehet nevezni a könyvtárban vagy osztályfőnöködnél.

Melyik a „legolvasottabb” osztály?

Verseny az osztályok között, melyik közösség kölcsönöz legtöbbet (tankönyveken kívül) 2018. áprilisig? A nyertes osztály tortát kap jutalmul valamint az eredmény az osztályok közötti komplex megmérettetés része lesz. A verseny állása megtekinthető itt.

Feladatmegoldás a könyvtárban, egész októberben

A megfejtéseket a könyvtárban a kézikönyvtár, a könyvtári katalógus és internet segítségével oldhatod meg. A legügyesebb megfejtők ajándékot kapnak.

A rejtvények megoldásának határideje október 27.

Plakát készítő pályázat

beadási határidő október 27.

Olyan plakátokat várunk, mely a könyvtárakra irányítja figyelmet! Lehet hagyományosan rajzolt, festett, vagy lehet számítógépen készített digitális változat is. Szakértő zsűri bírálja el az alkotásokat, és a legszebbek a zsibongóban kiállításra kerülnek.

Könyvtári társasjáték

Október 10-én kedden és október 25-én szerdán, 13:40-14:30 között lehetőség lesz könyvtári társasjátékra. A játékra október 6-ig lehet jelentkezni a könyvtárban, vagy osztályfőnöködnél, melyen 4 2-2 fős csapatok vehet részt, valamint alkalmanként 1 fő játékvezető. A nyertesek ajándékot kapnak.

Kultúrák és közösségek találkozása

“Connecting Communities and Cultures”